perjantai 14. marraskuuta 2014

volkswagen golf mk3 takapyörien laakereiden vaihto

Ensin irroitetaan rengas jonka jälkeen jarrurumpu ja jarrurummun lähistö putsataan paineilmalla, jottei laakeripinnoille ja jarrumekanismeihin pääsisi hiekkaa tai likaa.

Sitten irroitetaan napakuppi vaikka siirtoleukapihdeillä hellästi kitkuttelemalla edestakaisin jonka jälkeen vedetään sokka pois napatapin ja mutterin välistä jolloin päästään avaamaan napamutteri 24mm hylsyllä, jonka jälkeen jarrurumpu lähtee laakereineen vetämällä (joskus joutuu hakkaamaan lekalla jarrurummun sivuille).

Putsataan napatappi vanhasta rasvasta ja liasta huolellisesti jonka jälkeen napatappi rasvataan uudelleen käyttäen reilusti lämmönkestävää yleisvaselliinia tai käyttöön tarkoitettu rasvaa.

Autoon oli ostettu uudet jarrurummut joten vanhojen laakereiden ulkokehien irroitusta vanhasta jarrurummusta ei tarvinnut tehdä.

Asetetaan uusien laakereiden ulkokehät laakeripesään ja lyödään ne pohjaan käyttämällä esim. oikeankokoista hylsyä ja vasaraa. Tämän jälkeen voi laittaa sisemmän laakerin paikalleen rasvauksen jälkeen. Sitten painetaan uusi stefa laakerin päälle.

Sitten rasvataan laakeripesät ja painetaan jarrurumpu napatapin päälle.

Kun jarrurumpu on paikallaan, asetetaan ulompi laakeri paikalleen ja kiristetään napamutteria hieman.

Sitten laitetaan rengas paikalleen jonka jälkeen kiristetään laakeri niin tiukalle että pyörässä ei ole yhtään väljystä mutta pyörii hyvin.

Asetetaan sokka paikalleen, taitetaan sakarat erisuuntiin ja lyödään napakuppi paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti