perjantai 9. tammikuuta 2015

vw golf mk3 lämmityslaitteen kennon vaihto

Huomasin golffin hävittävän nestettä, arvelin jäähdytys järjestelmään jääneen ilmaa joten lisäsin pari kertaa nestettä.

Sitten älysin apukuskin lattian lainehtivan vedestä, laskin nesteet pois moottorista ja paikansin vuotokohdan lämmityslaitteen kennoon.

Irroitin mattojen alta kaikki nesteen poistotulpat jolloin vesi pääsi autonlattialta pois, kuivasin lattian.

Aloin purkamaan kojelautaa saadakseni kennon näkyviin. Aloitin irroittamalla kaikki luukut,katkaisiat ja mittariston. Sitten penkit irti (penkki niin taakse kuin menee ja kiskon lukolta tappi pois ja vedetään penkkiä taaksepäin niin että se irtoaa kiskoiltaan) kaikki paneelit ja matot irti, sitten aloin irroittamaan rattia (airbagillinen ratti, akun navat irti noin 1h ennen airbagin liitiimen irroitusta) airbag irti, ratin keskiöstä pultti auki ja ratti pois.(kannattaa merkata ratin paikka ohjausakselilla)

Tämän jälkeen kojelaudan pultit ja ruuvvit irti ja kojelauta ulos. tämän jälkeen kennon kotelo oli jo näkyvissä.

Poikkitukirautaa täytyi vetää taaksepäin että kennonkotelo saadan tarpeeksi ulos kennon irroitusta varten. Poikkituen pultit irti (4torx pulttia ovien saranoiden vierestä) jolloin poikkituki saadaan liikkumaan. Myös ohjausakseli täytyi irroittaa että poikkitukea saadan tarpeeksi ulos, eli kuskin jalkotilasta ohjausakseli hammastangon puolelta irti(2 13mm mutterilla, kannattaa merkata ennen irroitusta!) nyt ohjausakseli ja poikktuki saadaan vedettyä tarpeeksi ulos. Kuivasin kennon kotelon paperilla.

Sitten lämmityslaitteen kennonkotelon irrotitus rungosta (3 mutteria tulipellissä moottorinpuolella)
koteloa taaksepäin ja kenno irti kotelosta irroittamalla 2 ruuvvia. havaitsin kennon alaosassa reiän ja mittasin kennon ja tilasin uuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti